'In mei leggen alle vogeltjes een ei',

is een bekende uitdrukking. Daarin weerklinkt de voorpret van de warme zonnestralen, van de bloeiende natuur en van persoonlijke hoop voor de komende maanden. Maar de wens naar nieuwe vreugde was zelden zo sterk als dit jaar. Verheug u op een engel met parasol en bedeltje, een gekroond vervolg en een meesterwerk in het groen.

Onze nieuwe figuren zijn verkrijgbaar in de eigen winkels van Wendt & Kühn in Seiffen en Grünhainichen en bij uw vakhandelaar.

Voor het jubileum

100 jaar geleden vervoegde Olly Sommer, later Wendt, het atelier Wendt & Kühn en groeide zij uit tot een zeer getalenteerde ontwerpster. Om dit speciale jubileum te vieren geven we een heel bijzonder ontwerp van haar hand heruit: de engel met gouden hart en bloem. Dit ontwerp creëerde ze in februari 1925. Bovendien kan u in de kelk van de bloem een kaars steken.

Kleine wijsneuzen

Dit trio van Wendt & Kühn met vriendelijke en charmante uitstraling is een must voor elke uilenfan. Bovendien is het ook een perfect cadeau voor de slimmeriken en schrandere ukken, voor kleine wijsneuzen en moedige ontdekkingsreizigers. Als verstandige adviseur in alle omstandigheden, voor een schrandere blik die nooit verloren mag gaan, of als wijze creatieveling op de eigen werkplek.

Een blijvende herinnering voor verjaardagen

Verjaardagen zijn zeer bijzondere dagen. Lieve mensen komen op bezoek, er worden wensen uitgesproken en er wordt gezamenlijk gelachen en gefeest. Wilt u deze dag nog mooier maken en de jarige een blijvende herinnering schenken? Dan zijn onze brengers van goed nieuws precies de juiste keuze. En als het nog persoonlijker mag, dan kan de naam van de jarige op de sokkel worden geschilderd.

Vrolijke pinguïn

Meesterwerken
van figuurlijke vervaardiging

Vanaf midden juni treden er drie pinguïns toe tot het Wendt & Kühn-assortiment. Het fantasierijke ontwerp voor de vrolijke pinguïns van Olly Wendt (meisjesnaam Sommer) brengt de geliefde bewoners van Antarctica tot leven zodat zij met hun grote gele platvoeten uw huis binnen kunnen waggelen. De draaibare kop van de grote en middelgrote pinguïns zetten de puntjes op de i. Er is een interessante parallel te ontdekken met de al in het assortiment opgenomen uilen: de kunstige afwerking van de veren. De veren worden met een zogenaamde geglaceerde beschildering bewerkt, waardoor de kleur levendig is en varieert afhankelijk van de invalshoek. Net zoals in de natuur. 

Nieuwe speciale tentoonstelling

Talent – Lot – Levenswerk

Olly Wendt (meisjesnaam Sommer), begon in 1920, dus precies 100 jaar geleden, als ontwerpster bij Wendt & Kühn. De nieuwe speciale tentoonstelling 'Talent. Schicksal. Lebenswerk. (Talent - Lot - Levenswerk)' in het oprichtingshuis van het atelier in Grünhainichen toont haar levenswerk. Talrijke figuren, tekeningen, foto's en niet eerder vertoonde documenten, maar ook getuigenissen uit het dagelijks leven geven een zeer persoonlijk kijkje in het leven van een vrouw die zij aan zij in een creatieve competitie werkte met de oprichtster van het bedrijf, Grete Wendt.

De speciale tentoonstelling kan dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur worden bekeken, uiteraard met de nodige aanpassingen volgens de huidige bijzondere maatregelen. Rondleidingen zijn momenteel helaas niet mogelijk. Curator Marlis Rokitta zegt: “We kunnen juist nu zeer veel moed putten uit het verhaal van een vrouw die in pijnlijke momenten en gedurende een lange tijd van bange hoop altijd sterk en optimistisch is gebleven, zich op haar werk heeft geconcentreerd en die te allen tijden haar goedheid heeft behouden.” Naar het volledige interview.