Honderd jaar engelen met elf stippen

In 2023 vieren de hemelse boodschappers met groene vleugels en de kenmerkende elf witte stippen hun grote jubileum en wij zorgen voor bijzondere acties, onvergetelijke events en natuurlijk een schitterend assortiment. Hier komt u alles te weten over het jubileum.

 

Mijn Wendt & Kühn

Wist u dat bepaalde figuren naar eigen wens kunnen worden voorzien van een opschrift? Met onze personalisatieservice 'Mijn Wendt & Kühn' ontstaan hoogwaardige individuele stukken waarvan er geen tweede bestaat. Feliciteer voor een verjaardag, de eerste schooldag, een examen of zeg eenvoudig 'Bedankt'. De figuren uit Grünhainichen nemen de rol van vriendelijke boodschapper graag op zich.

Iets ronds

Pasen zonder eieren? Voor de beide paaskinderen is dat ondenkbaar. De mand van het meisje is tot de rand gevuld met kleurrijke eieren, de jongen toont een bijzonder kunstig geschilderd ei. Laat het thema goed tot zijn recht komen en zet meer paaseieren bij het duo in de buurt, groot of klein, eenvoudig of juist uitbundig versierd. Zo wordt uw paasdecoratie een ronde, of beter gezegd ovalen, aangelegenheid.
 

De lente is hier

Deze kleurrijke figuren stralen natuurlijkheid, goedheid, vreugde en geborgenheid uit. Trots brengen deze bloemenkinderen uw gelukwensen over bij een verjaardag, op Moederdag, bij een geboorte of een andere vreugdevolle gelegenheid.

Wij stellen u voor

Assortiment in het jubileumjaar

We laten u graag kennismaken met het prachtige assortiment in het jubileumjaar van de engel met elf stippen. Met betoverende figuren en echte handgemaakte meesterstukken brengen we een eerbetoon aan de 100 jaar waarin onze klassiekers met elf witte stippen wereldwijd inspireren.

Het assortiment van 2023 ontdekt u hier.

 

Bloemendans

Harmonieuze klanken

Twee meisjes in een zomers jurkje spelen op een wei vol kleurrijke bloemen. Aan de blauwe hemel zijn witte wolken te zien en vogels vliegen al fluitend voorbij. Het lijkt wel de perfecte lentedag te zijn. Deze scène wordt begeleid door het liedje ‘Kommt ein Vogel geflogen’. Deze muziekdoos brengt een eerbetoon aan deze warme lentemaanden. Deze scène kan aangevuld worden met kleine figuren zoals de vogeltjes en de haasjes.

 

Slimme kat met grote laarsen

De nieuwigheden voor augustus

Grete Wendt ontwierp de sprookjesfiguur van de ‘Gelaarsde kat’ in juni 1929 en tooide de slimme metgezel met oversized rode laarsen. Door de gebogen staart en de fazantenveer in zijn jachthoed krijgt de katachtige vriend een gezwinde dynamiek. Ze lijken met de stevige tred van de kat op en neer te bewegen. Een 24-delige puzzel bezorgt de kleinste vrienden van Wendt & Kühn veel plezier. Het figuur is verkrijgbaar bij uw speciaalzaak of in onze eigen winkels in Grünhainichen en Seiffen.

Duurzaam en ambachtelijk werken

Inzicht

Met onze liefdevol en ambachtelijk gemaakte figuren en muziekdozen bekleden we volgens de ambachtelijke traditie van het Ertsgebergte een voorname plaats, maar dragen we ook verantwoordelijkheid. We streven ernaar om bewust en spaarzaam met onze belangrijkste grondstof hout om te springen en de schoonheid van de ons omringende natuur intact te houden. Wendt & Kühn neemt dan ook de nodige maatregelen voor een duurzame productie met efficiënt hulpbronnengebruik. Hier vindt u meer informatie over duurzaamheid bij Wendt & Kühn.