11 tips om het perfecte cadeau te vinden


"Een cadeau is net zo veel waard als de liefde waarmee het wordt uitgezocht", weet ook de Franse schrijfster
Thyde Monnier. Met onze tips lukt het u om het perfecte cadeau te vinden.

1. Neem de tijd

Niets is erger als onder tijdsdruk gemaakte 'paniekaankopen'. Bij thuiskomst begint u al snel te twijfelen over de inhoud van de tas waarmee het tevredenheidsgevoel verdwijnt. U neemt beter voldoende tijd voor uw zoektocht door de winkels en online shops.

2. Spits uw oren

Let op zinnen als: "Dat zou ik graag eens doen" of "Dat vind ik echt mooi" en schrijf de wensen op. Uw spiekbriefje zal uiteindelijk zeer behulpzaam zijn.

3. Heel persoonlijk

Geschenken moeten voor de ontvanger en voor de gelegenheid gemaakt zijn. Echt uniek dus. Wat fijn dat Wendt & Kühn ook zeer persoonlijke wensen vervult en figuren voorziet van een persoonlijke boodschap.

4. De prijs is niet het belangrijkste

Wie denkt alleen indruk te kunnen maken met dure geschenken heeft het mis. Want de materiële waarde staat vaak niet in verhouding tot de ontketende vreugde. Iets wat met zorg wordt uitgezocht, laat het hart van de ontvanger sneller kloppen.

5. Mooi verpakt

Het staat vast dat het om de inhoud gaat. Maar hoe zit het dan met die goede eerste indruk? Mooi papier, een prachtige strik en een met de hand geschreven kaart van Wendt & Kühn staan garant voor een goede binnenkomst.

6. Het persoonlijke accent

Een geliefde hobby, speciale interesse of bepaalde voorliefde. Dit geeft allemaal richting aan de keuze van het cadeau. Let erop dat het cadeau bij de ontvanger past: op zoek naar voorbeelden? De kabouter met gieter uit ons assortiment past goed bij een gepassioneerde tuinder en de engel met spoorbaan juist bij liefhebbers van stoomtreinen.

7. Elk jaar weer

Weet u wat een dierbaar persoon graag verzamelt? Prima. Dan hoeft u alleen nog maar uit te zoeken wat er ontbreekt en het perfecte cadeau is gevonden.

8. Het perfecte duo

Zelfgemaakte cadeaus zijn altijd bijzonder. Bijvoorbeeld mooi versierde koekjes. Hierbij gaat het in eerste instantie niet om perfectie, maar om de liefdevol vormgegeven details. Onze margrietengel met deegrol past overigens perfect bij eigengemaakte lekkernijen.

9. Met persoonlijke woorden

Een persoonlijke boodschap maakt uw cadeau echt compleet. In de vorm van een gedicht of eigen gekozen woorden. En handgeschreven, dat maakt elk geschenk uniek en persoonlijk.

10. Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Een ding is zeker: het grootste cadeau staat niet garant voor de grootste vreugde. Let bij het kiezen veel meer op een goede kwaliteit, zodat de ontvanger lang van het cadeau kan genieten.

11. Planning is alles

Hij raakt wat uit de mode, de verjaardagskalender. Ten onrechte, want alle belangrijke dagen van uw dierbaren staan daar overzichtelijk op. Een blik op de kalender is genoeg om op tijd
te kunnen beginnen met de zoektocht naar het perfecte cadeau.

Nog meer cadeau-ideeën voor elke gelegenheid vindt u ook op onze Pinterest-site onder https://www.pinterest.de/wendtundkuehn/boards/.