De verzameling

Dankzij de voorbeeldgetrouwe productie wordt de taal van vorm en kleur van de figuren en muziekdozen behouden. Ieder afzonderlijk stuk wordt een fascinerend kunstwerk dat gratie, esthetiek, traditie en exclusiviteit uitstraalt. Voor verzamelaars en liefhebbers van exclusieve, tijdloze en waardevolle stukken. Voor mensen die met hun hart geven. Voor mensen die de figuren van Wendt & Kühn op waarde schatten en als smaakvolle en elegante decoratie zien voor fijne festiviteiten. En voor mensen die het grote geluk vinden en zichzelf een exclusief geschenk geven.

Sinds 1915 staat Wendt & Kühn voor fijn Duits handwerk in zijn mooiste vorm. Generatie na generatie zijn het meesterschap en de ambachtelijke bekwaamheid in de figuurproductie bewaard gebleven. Tot op de dag van vandaag wordt de nalatenschap door de decennia gedragen met een zorgvuldige ontwikkeling en hedendaagse interpretatie van de verzameling. 

Elk jaar wordt zorgvuldig besloten welke figuren ten minste vijf jaar niet meer zullen worden gemaakt. Deze figuren krijgen een waardige plaats in de legendarische vitrinekast die zich in het historische gedeelte bevindt van de 270 m2 grote wereld van Wendt & Kühn.