Kleine werelden

Decoratietips voor de adventstijd

Decoraties die verhalen vertellen, zijn de mooiste decoraties. En vooral die waarin de grote wereld in het klein wordt nagebootst – met een knipoog. De margrietengelen zijn daar perfect voor. Plaats deze kleine helpers in een omgeving die past bij hun thema en waarin ze zich op hun gemak voelen met hun accessoires. Zoals deze bakkers op het keukenschap. De ene engel rolt het deeg uit, de andere versiert de koekjes die gebakken zijn. De margrietengelen hebben zich laten inspireren door de receptenboekjes die de figuren een buitengewoon voetstuk geven. Fantasierijke decoraties zoals deze hebben met de ideeën en het enthousiasme een groot effect in alle seizoenen: de adventstijd, lente, zomer, herfst of winter.

Muzikale figurenoptocht

De muziekdozen van Wendt & Kühn zijn prachtig, zowel wanneer ze alleen staan als in combinatie met passende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Welke figuren kunnen dat zijn? Laat u inspireren door de scène van de muziekdoos. Veel figuren die op de muziekdoos voorkomen, zijn ook los te verkrijgen. Net als de bomen die u naast de muziekdoos kunt neerzetten. Hierbij is het volgende van belang: kies een oneven getal, net als bij een bos bloemen. Voor uw decoratie in de adventstijd: de kleine kabouters zorgen voor nog meer spanning in de scène, alsof ze kijken hoe de kerstman de zak, die zij met cadeautjes hebben gevuld, naar de kinderen brengt.

Gevleugelde takken

Kerstboomversiering

Een volle kerstboom, helemaal versierd met kerstboomengelen van Wendt & Kühn. De droom van veel verzamelaars. Maar klein beginnen kan ook al veel vreugde geven: ook in een prachtig kerstboeket laten de engelen hun hemelse charme zien. Zo kan de collectie geleidelijk groeien en daarmee ook het boeket, totdat er genoeg engelen zijn om een hele boom mee te versieren. Elegante gouden strikjes die aan het lint van de kerstboomengelen zijn gebonden, onderstrepen het nobele effect van het kerstboeket.

Groen-witte droom

Fijne groene takken, witte kaarsen, een glinsterend wit lint en als hoogtepunt van de decoratie in de adventstijd de engel op klem van Wendt & Kühn. Deze engelen hebben een wit shirt en groene vleugels met elf stippen en vormen de bekroning van deze groen-witte droom. Iedereen die de adventsbetovering op een bijzondere manier wil vieren, klemt elke zondag van de advent een nieuwe engel op de krans, totdat de krans op de 4e adventszondag is voltooid. Trouwens: het hoeven niet altijd de takken van een spar te zijn! De filigraantakken van de dwergspar versterken het nobele effect en benadrukken de elegantie van de engelen in deze krans.

Een klassieker in een
nieuw jasje

Ukunt een mooie samenstelling van het grote engelenorkest presenteren op de engelberg in hoekuitvoering, in combinatie met bestaande bergen of alleenstaand in de hoek van een ruimte of kast.

Een kerstster, maar dan
net even anders

Een kerstster als decoratie op de vensterbank in de adventstijd; maar deze keer niet als plant, maar als een grote figuur van Wendt & Kühn. Een praktische standaard zorgt ervoor dat de engelmuzikant in de ster het venster versiert zonder dat de ster moet worden opgehangen Maar ook hangend ziet het er hemels uit. Het bijpassende lint is natuurlijk inbegrepen. Trouwens: er bestaat ook zo'n 30 centimeter hoge engel zittend op de halve maan of op de staart van een komeet. Hemelse boodschappers die hun grootte waar maken.

Gouden tijden

Geef de rijk beschilderde engelen een majestueus podium.
Een gouden bord weerspiegelt glans en glamour.
Met gouden ballen en linten wordt de pracht van de
engelen extra benadrukt. De rijkelijk beschilderde
engel kan zowel alleenstaand als in een groep worden gebruikt,
gecombineerd met kleinere engelen in bijpassende kleuren
en van verschillende groottes.