Kleine kerstscènes

Decoratiestukken die verhalen vertellen zijn het allermooist, ook in de advent. Onze figuren zijn daarvoor ideaal. Plaats onze kleine helpers in een omgeving die past bij hun thema en waar ze zich in hun nopjes voelen met hun accessoires. Zo kan u overal in huis kleine kerstscènes creëren zonder dat het te veel wordt. Dit bakkersmeisje kan bijvoorbeeld op een schap in de keuken geplaatst worden. Een bakvorm dient als een klein podium waarop zij trots haar creaties uitstalt en zij ons doet verlangen naar zelfgemaakte kerstkoekjes, peperkoeken en kerststollen.

Nog meer decoratietips voor Kerstmis

Kerstparade

De muziekdozen van Wendt & Kühn zijn prachtig, zowel alleen als in combinatie met passende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Veel figuren die op de muziekdoos staan, zijn ook los te verkrijgen. Net als de bomen die u naast de muziekdoos kunt plaatsen. Hierbij is het volgende van belang: kies een oneven getal, net als bij een bos bloemen. De kleine kabouters maken de scène nog spannender.

Hemelse krans

Groene takken, witte kaarsen, een glinsterend wit lint en als hoogtepunt van de decoratie in de adventstijd: de engel op klem van Wendt & Kühn. Deze engelen, met wit hemd en groene vleugels met elf stippen, vormen de bekroning van deze groen-witte droom. Iedereen die de adventsperiode op een bijzondere manier wil vieren, klemt elke zondag van de advent een nieuwe engel op de krans totdat de krans op de 4e zondag compleet is.

Een mooie scène

Het engelenorkest op een blauwe engelenberg van Wendt & Kühn is een echte klassieker als het om kersdecoratie gaat. Met onze engelenberg in hoekuitvoering kunt u, eventueel in combinatie met de bestaande bergen, het hemelse engelenorkest mooi uitstallen. Goed om te weten: Het orkest heeft niet enkel kerstliedjes in zijn repertoire staan, maar ook zachte klanken die het hele jaar door betoveren.

Met z’n vieren in een kring

Broze eucalyptustwijgen en sterke dennennaalden vormen een goede basis voor een indrukwekkende krans. Uw kerstkrans wordt een topstuk, wie uw favoriete engelen met elf stippen ook mogen zijn: de zwevende, die op een hemellichaam of de engelen op klem. Een gouden lint maakt het geheel nog feestelijker en maakt het ook mogelijk om de krans te bevestigen aan een deur of wand.

Kerstboomversiering

De engelen met elf stippen verschenen in de jaren 20 voor het eerst in de kerstboom. Later kwamen daar ook de margrietengelen bij. Tot op vandaag zorgen de hemelse boodschappers als versiering in kerstbomen of bloemstukken voor fonkelende ogen en een gezellige aankleding. Het hoeven echter niet altijd de takken van een kerstboom te zijn. Ook in bloemstukken of aan afzonderlijke takken maken onze hemelse boodschappers een goede indruk.

Mooie blikvanger

Een kerstster als decoratie op de vensterbank, maar dit keer niet als plant maar wel als grote figuur van Wendt & Kühn. Een praktische staander zorgt ervoor dat de engelmuzikant in de ster het venster versiert zonder dat de ster moet worden opgehangen Maar ook hangend ziet het er hemels uit. Het bijpassende lint is natuurlijk inbegrepen. Goed om te weten: Er bestaat ook zo’n 30 centimeter hoge engel zittend op de halve maan of op de staart van een komeet.

Elegante eenvoud

Met dit ontwerp van de kerststal (ontworpen in 1910-1911) was Grete Wendt haar tijd vooruit. De vormgeving is rechtlijnig en minimalistisch zoals men dat pas vanaf 1919 ook van de Bauhaus-kunstenaars verwachtte. De figuren van vandaag zitten in een modern jasje en overtuigen met hun strakke lijnen.