Beleef en sta versteld!

De wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen

Achter eerbiedwaardige zandstenen muren liggen het hele jaar door unieke ervaringen te wachten. Zowel het assortiment als de geschiedenis en het atelier komen aan bod. U kunt de wereld van Wendt & Kühn elke dag van 10.00 tot 17.00 uur zelf verkennen. Wenst u een rondleiding op maat onder vakkundige begeleiding van ons team? Dan kunt u een keuze maken uit ons rijke belevingsaanbod.

Nauw betrokken blijven bij een groot verhaal.

De wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen

Nergens op de wereld is Wendt & Kühn authentieker dan in Grünhainichen. Daar, waar alles in 1815 begon. Daar, waar tot op heden de productie van de bloemenkinderen, engelen met elf stippen en alle andere figuren en muziekdozen gevestigd is. Daar, waar de unieke verzameling, gemaakt door de oprichtster van het bedrijf Grete Wendt en haar partner Olly Wendt, wordt beschermd en als inspiratie dient voor het huidige assortiment. Daar, waar familiegeschiedenis werd geschreven en de toekomst van het traditionele bedrijf vorm kreeg.

Rondleidingen

Tijdens onze boeiende rondleidingen in de wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen leert u meer over de geschiedenis en de productie van het atelier. Er zijn interactieve stops om zelf eens de ambacht uit te proberen. Wij bieden verschillende rondleidingen aan voor groot en klein alsook individuele rondleidingen voor groepen. Heeft u vragen of wil u een plekje reserveren? Schrijf dan naar erlebnis@wendt-kuehn.de

Openingstijden

De medewerksters van de wereld van Wendt & Kühn verwelkomen u dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, ook in het weekend en op feestdagen.

Op 24 en 31 december sluit onze wereld de deuren om 13.00 uur. Op 1e en 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag is de winkel gesloten. Let op onze openingstijden tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

We kijken uit naar uw bezoek!

Gezinsvriendelijke wereld van
Wendt & Kühn

Predicaat 'zeer gezinsvriendelijk'

Sinds november 2017 is de wereld van Wendt & Kühn ambassadeur van het merk 'Gezinsvakantie in Saksen'. Dit kwaliteitsoffensief werd in 2005 opgericht door Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH (TMGS) en weerspiegelt de hoge kwaliteitseisen die gezinnen met kinderen aan hun vakantie- en vrijetijdsverblijf stellen. Als onderdeel van deze campagne werd de winkel en beleveniswereld door een onafhankelijk bureau onderzocht. Er moest aan ongeveer 50 strenge en verplichte criteria worden voldaan om als een gezinsvriendelijke instelling te worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan kindvriendelijke praktijkgerichte aanbiedingen, gezinsvriendelijk personeel en kinderspecifieke veiligheidsaspecten. Toen we in 2015 de wereld van Wendt & Kühn opnieuw vorm gaven, hebben we deze vereisten als standaard opgenomen en een belevingsaanbod voor bezoekers van alle leeftijden gecreëerd: diverse stops, variërend van analoog tot virtueel interactief, nemen zowel kleine als grote bezoekers mee naar de wereld van de wereldberoemde engelen en bloemenkinderen en hoe zij zijn ontstaan. Ontdekkingsrondleidingen, kindvriendelijke tochten die de weg volgen van het hout tot aan een voltooid figuur, maken van de jongste bezoekers kleine experts op het gebied van houtkunst. Dit maakt de wereld van Wendt & Kühn het hele jaar door een uitzonderlijke bestemming voor het hele gezin. Nu ook heel officieel.