De wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen

Nauw betrokken blijven bij een groot verhaal.

Nergens op de wereld is Wendt & Kühn authentieker dan in Grünhainichen. Daar, waar alles in 1815 begon. Daar, waar tot op heden de productie van de bloemenkinderen, engelen met elf stippen en alle andere figuren en muziekdozen gevestigd is. Daar, waar de unieke verzameling, gemaakt door de oprichtster van het bedrijf Grete Wendt en haar partner Olly Wendt, wordt beschermd en als inspiratie dient voor het huidige assortiment. Daar, waar familiegeschiedenis werd geschreven en de toekomst van het traditionele bedrijf vorm kreeg.

Speciale tentoonstelling

Talent – Lot – Levenswerk

Één naam is onlosmakelijk verbonden met Wendt & Kühn: Olly Wendt (meisjesnaam Sommer). In 1920 begon zij als ontwerpster in de fabriek. Haar werk werd haar levenswerk, gevormd door een grenzeloze creativiteit, begeleid door een liefdevolle familie, maar ook getekend door zware verliezen. Talrijke figuren, tekeningen en documenten, maar ook foto's en getuigenissen uit het dagelijks leven zijn een bewijs van haar veelzijdige persoonlijkheid en karakter en geven een zeer persoonlijk kijkje in het leven van een vrouw die zij aan zij én ook in een creatieve competitie met de oprichtster van het bedrijf, Grete Wendt, werkte.

De speciale tentoonstelling kan dagelijks (ook op zon- en feestdagen) van 10.00 tot 17.00 uur worden bekeken, uiteraard met de nodige aanpassingen volgens de huidige bijzondere maatregelen.

Hier kan een eerste indruk worden gekregen. Curator Marlis Rokitta geeft meer inzicht in een kort interview.

Op bezoek in Grünhainichen

Onze aanbiedingen voor u

'Ontdekken – Beleven – Verwonderen'

Verken met een vakkundige gids onze historie. Test vervolgens uw vaardigheden op onze analoge en interactieve exposities. Meer informatie.

'Vreugde als cadeau'

Op een reis door onze beleveniswereld leert u de weg kennen die het hout aflegt en ontdekt u onze historie en de vitrinekast. Meer informatie.

'Een verhaal om van te genieten'

Verken met een vakkundige gids de historie van de wereld van Wendt & Kühn en duik in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het atelier. Meer informatie.

'Op de weg van een bloemenkind'

Samen met een ervaren natuurgids verkent u Grünhainichen en begint u aan een spannende ontdekkingsreis. Meer informatie.

Predicaat 'zeer gezinsvriendelijk'

Gezinsvriendelijke wereld van
Wendt & Kühn

Sinds november 2017 is de wereld van Wendt & Kühn ambassadeur van het merk 'Gezinsvakantie in Saksen'. Dit kwaliteitsoffensief werd in 2005 opgericht door Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH (TMGS) en weerspiegelt de hoge kwaliteitseisen die gezinnen met kinderen aan hun vakantie- en vrijetijdsverblijf stellen. Als onderdeel van deze campagne werd de winkel en beleveniswereld door een onafhankelijk bureau onderzocht. Er moest aan ongeveer 50 strenge en verplichte criteria worden voldaan om als een gezinsvriendelijke instelling te worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan kindvriendelijke praktijkgerichte aanbiedingen, gezinsvriendelijk personeel en kinderspecifieke veiligheidsaspecten. Toen we in 2015 de wereld van Wendt & Kühn opnieuw vorm gaven, hebben we deze vereisten als standaard opgenomen en een belevingsaanbod voor bezoekers van alle leeftijden gecreëerd: diverse stops, variërend van analoog tot virtueel interactief, nemen zowel kleine als grote bezoekers mee naar de wereld van de wereldberoemde engelen en bloemenkinderen en hoe zij zijn ontstaan. Ontdekkingsrondleidingen, kindvriendelijke tochten die de weg volgen van het hout tot aan een voltooid figuur, maken van de jongste bezoekers kleine experts op het gebied van houtkunst. Dit maakt de wereld van Wendt & Kühn het hele jaar door een uitzonderlijke bestemming voor het hele gezin. Nu ook heel officieel.