De wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen

Nauw betrokken blijven bij een groot verhaal.

Nergens op de wereld is Wendt & Kühn authentieker dan in Grünhainichen. Daar, waar alles in 1815 begon. Daar, waar tot op heden de productie van de bloemenkinderen, engelen met elf stippen en alle andere figuren en muziekdozen gevestigd is. Daar, waar de unieke verzameling, gemaakt door de oprichtster van het bedrijf Grete Wendt en haar partner Olly Wendt, wordt beschermd en als inspiratie dient voor het huidige assortiment. Daar, waar familiegeschiedenis werd geschreven en de toekomst van het traditionele bedrijf vorm kreeg.

De medewerksters van de Wereld van Wendt & Kühn verwelkomen u dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, ook in het weekend en op feestdagen.

Op 1e en 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag is de winkel gesloten.
En op 24 en 31 december sluit onze wereld de deuren om 13.00 uur.

Nieuwe speciale tentoonstelling

Opdracht aangenomen!

Het was vaak het gewone, alledaagse leven dat Grete Wendt inspireerde om nieuwe figuren te ontwerpen: de plaatselijke weidebloemen, de vogels op een takje of de schoolkinderen voor het vakwerkhuis aan de Chemnitzer Straße. Maar ze kreeg ook vaak verzoeken van buitenaf. Zo richtten bedrijven, instellingen of de staat zich al voor de oprichting van het bedrijf in 1915 tot de ontwerpster met de vraag of zij hun ideeën kon realiseren: bedrijven zoals de Saksische broodfabriek Union uit Chemnitz en de Iduna Germania verzekeringsmaatschappij uit Hamburg, de minister-president van de DDR Otto Grotewohl, maar ook de stad Dresden lieten Grete Wendt reclamefiguren of kerstgeschenken voor de werknemers ontwerpen. Een aantal van deze ontwerpen werden in het assortiment van Wendt & Kühn opgenomen, andere ontwerpen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zeldzaam.

Aan de hand van meer dan 35 figuren, talrijke tekeningen, ontwerpen en foto's worden 24 geselecteerde opdrachten gepresenteerd die door bedrijven, instellingen en vakhandelaars zijn gegeven.

De speciale tentoonstelling zal tot 29 maart 2020 te zien zijn. Bezoekers kunnen er alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur een fascinerende ontdekkingstocht beleven. De entree is gratis.

Predicaat 'zeer gezinsvriendelijk'

Gezinsvriendelijke wereld van Wendt & Kühn

Sinds november 2017 is de wereld van Wendt & Kühn ambassadeur van het merk 'Gezinsvakantie in Saksen'. Dit kwaliteitsoffensief werd in 2005 opgericht door Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH (TMGS) en weerspiegelt de hoge kwaliteitseisen die gezinnen met kinderen aan hun vakantie- en vrijetijdsverblijf stellen. Als onderdeel van deze campagne werd de winkel en beleveniswereld door een onafhankelijk bureau onderzocht. Er moest aan ongeveer 50 strenge en verplichte criteria worden voldaan om als een gezinsvriendelijke instelling te worden beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan kindvriendelijke praktijkgerichte aanbiedingen, gezinsvriendelijk personeel en kinderspecifieke veiligheidsaspecten. Toen we in 2015 de wereld van Wendt & Kühn opnieuw vorm gaven, hebben we deze vereisten als standaard opgenomen en een belevingsaanbod voor bezoekers van alle leeftijden gecreëerd: diverse stops, variërend van analoog tot virtueel interactief, nemen zowel kleine als grote bezoekers mee naar de wereld van de wereldberoemde engelen en bloemenkinderen en hoe zij zijn ontstaan. Ontdekkingsrondleidingen, kindvriendelijke tochten die de weg volgen van het hout tot aan een voltooid figuur, maken van de jongste bezoekers kleine experts op het gebied van houtkunst. Dit maakt de wereld van Wendt & Kühn het hele jaar door een uitzonderlijke bestemming voor het hele gezin. Nu ook heel officieel.

Op bezoek in Grünhainichen

Onze aanbiedingen voor u

'Ontdekken – Beleven – Verwonderen'

Verken met een vakkundige gids onze historie. Test vervolgens uw vaardigheden op onze analoge en interactieve exposities. Meer informatie.

'Vreugde als cadeau'

Op een reis door onze beleveniswereld leert u de weg kennen die het hout aflegt en ontdekt u onze historie en de vitrinekast. Meer informatie.

'Een verhaal om van te genieten'

Verken met een vakkundige gids de historie van de wereld van Wendt & Kühn en duik in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het atelier. Meer informatie.

'Ontdekkingsrondleidingen in de vakantie'

Tijdens de schoolvakanties kunnen vakantiegangers een spannende ontdekkingsreis maken, zelf aan de slag gaan bij een van de exposities in de beleveniswereld en ontdekken of er een ambachtsman of -vrouw in hen schuilt en zoeken naar de oplossingen van de ontdekkingsquiz. Meer informatie.

'Op de weg van een bloemenkind'

Samen met een ervaren natuurgids verkent u Grünhainichen en begint u aan een spannende ontdekkingsreis. Meer informatie.