Vlijtige margrietengel

Haar veelzijdige activiteiten maken van haar een begeerd verzamelobject en charmant geschenk. Er zijn inmiddels meer dan 40 margrietengelen die de harten van hun grote en kleine aanschouwers veroveren. Het maakt niet uit of de engelen staan of op een blauw bankje zitten, u kunt de engelen keer op keer op een andere manier opstellen zodat ze steeds een ander verhaal vertellen.

Geschiedenis

Op 2 februari 1925 maakte Olly Wendt een schets van een fragiel ogend wezen in een witte jurk met kleine wit-blauwe vleugels en een margrietkrans in haar blonde haren.

In 1929 volgden drie rechtopstaande engelen van 4 cm groot in een witte jurk die gebak, bloemen en twee kaarsen vasthielden.

Vanaf 1935 kwamen daar tal van nieuwe engelen bij en sinds 1958 vervoegt ook de margrietengel in hoepel het assortiment. 

Ontwerp en vormgeving

De margrietengelen van Wendt & Kühn stralen met hun kinderlijke zorgeloosheid een betoverende charme uit. Ze zijn slechts vier centimeter groot en ogen fragiel en wat ze in hun handen houden is nog veel kleiner: Een zak met geroosterde amandelen die met een kleine schep al gevuld is, een telefoon, een notenkraker, kerstboomversiering en miniaturen ... Bij de vervaardiging van deze miniatuurfiguren komt dan ook een vaste hand, een goed oog en de grootste behendigheid kijken.

Een mooie scène

Nu de margrietengelen al zijn uitgegroeid tot een behoorlijk grote groep, vormen de engelenbergen van Wendt & Kühn een prachtig voetstuk. Het blauw van de bergen wordt weerspiegeld in de kleur van de vleugels. Het resultaat is een hemelse achtergrond die uitnodigt om bij weg te dromen en verhalen te vertellen.

De margrietengelen betoveren niet alleen wanneer ze op een dressoir of engelenberg staan, maar ook wanneer ze in de gloed van kaarslicht aan fijne draden of in een gouden hoepel aan de kerstboom zweven door de lucht. Ook in combinatie met bijvoorbeeld dennentakken of eucalyptustwijgen komen deze witte creaties volledig tot hun recht.