Herfststemming

De herfst is veelzijdig. Terwijl in september en oktober nog gespeurd kan worden naar lekkere bessen en de bomen nog kleurrijke bladeren hebben, worden de dagen nadien opmerkelijk koeler en korter. Het is dan tijd om gezellig binnen te blijven voor een goed boek of een leuk spel. Onze bloemenkinderen, hemelse boodschappers, hun vrienden en dierlijke metgezellen zorgen alvast voor de gepaste sfeer.

Decoratietips voor de herfst

Pientere metgezel

Deze nachtactieve vogels staan bekend om hun wijsheid en treden vaak op als beschermheilige van scholen, universiteiten en boekhandels. Maar dit trio houdt ook graag u gezelschap tijdens de herfst die gelijk staat aan gezelligheid en het wegdromen tussen de pagina’s van een liefdesroman, misdaadverhaal of non-fictieboek. Geen beter podium voor deze uilengroep dan uw eerwaardige boeken.

Herfstmelodie

De mooiste herfstdecoratie is te vinden in de natuur. Met onder andere kastanjes en rozenbottel creëert u een prachtige setting. Hier worden bijvoorbeeld kleurrijke gedroogde bladeren gebruikt als podium voor onze engelmuzikanten. Het optreden van de engelen met elf stippen is niet enkel geslaagd door de herfstmelodie die ze spelen, maar ook door het creatieve decor waarin ze vertoeven, of dat nu alleen, per twee of per drie is.⁠

Sprookjesachtige scène

Wanneer de dagen korter worden, laten we ons graag betoveren door sprookjes. Als voorbereiding op een sprookjesachtige herfst kan u passende scènes creëren met de helden uit de verhalenboeken. Een bessentak wordt bij deze scène uit Assepoester achter de kachel gehangen. Wie wil kan linzen en hazelnoten toevoegen.

Bessengenot

De bessenkinderen komen met een flinke oogst terug van hun uitstap. Hun kruiken en manden zitten vol zoete bramen en kogelronde bosbessen. Perfect om van te snoepen, om mee te bakken en om jam van te maken. En om te gebruiken als versiering! Voor extra kleur bij onze bessenkinderen bijvoorbeeld. De kleine, kleurrijke vruchten zorgen voor een leuk accent en brengen het trio tot leven.

Heldere nachten

Tijdens koude herfstnachten zijn de sterren aan de hemel goed te zien. Dit magische moment wordt vastgelegd in de muziekdoos ‘wereldbol’. Vijf engelen met elf stippen maken muziek zittend op een kleine maan onder een gouden ster. Deze prachtige sfeer merken ook de twee engelen op die aan de voet van deze hemelse muziekdoos geplaatst worden. Kleine sterren kunnen toegevoegd worden aan deze scène.

Voor sterrenkijkers

Minstens even hemels zijn de volgende decoratietips. De maanfamilie bestaande uit vader Maan, moeder Zon en hun vier sterrenkinderen hebben zich verzameld op deze bijzettafel van waar ze hun bewonderaars begroeten met een lach. Enkele leuke details: Een sterrenkaart in de achtergrond maakt het plaatje compleet. Bovendien wordt de maanfamilie vergezeld door een kandelaar die lijkt op het exemplaar dat de figuren in hun handen hebben.