Lenteklanken

Decoratietips voor de lente

De muziekdozen van Wendt & Kühn imponeren zowel wanneer ze alleen staan als in combinatie met bijbehorende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Laat u inspireren door dit kunstwerk. U kunt de scène van de muziekdoos 'twee meisjes' verder ontwikkelen door er andere lenteachtige figuren omheen te zetten: het meisje met de roze jurk heeft met een kleine schoffel de bloemen in de grond geplant, haar vriendin zet de hark weg en komt aangerend met de gieter. Er komt een vlinder aangevlogen. Laat uw ideeën de vrije loop en creëer een sfeervolle lentedecoratie.

Bloemenmeisje met muts

Na de donkere wintermaanden heeft iedereen behoefte aan licht en kleur. En als de natuur zo langzaamaan weer wakker wordt, kan ook binnenshuis het voorjaar weer beginnen. De bloemenkinderen van Wendt & Kühn zijn daarvoor zeer geschikt, in een rijtje, per groepje van twee of alleen, zoals dit meisje met kerstroos. Een houten krukje is een passend podium voor het vrolijke bloemenmeisje. Op de eenvoudige houten ondergrond komen de verschillende kleuren goed uit: het rozerood van de rok met filigranen bloemenmotief van bijna 30 kleine witte bloemetjes, het donkergroen van het jasje en het koper van de eigenwijze vlechten. In combinatie met de natuurgetrouwe tekening van de kerstroos is dit een perfecte blikvanger voor in huis. Probeer het eens!

Lentemelodie

Wist u dat de engelmuzikanten van Wendt & Kühn niet alleen kerstliederen in hun repertoire hebben? Ze worden omringd door vroegbloeiers en zetten ook vrolijke lentewijsjes in. Dit zorgt misschien voor een compleet nieuwe, lentefrisse blik op de gevleugelde boodschappers uit de hemel.

Tafeldecoratie in de lente

De lente is altijd een speciaal seizoen, omdat we blij zijn dat de grijze winter eindelijk voorbij is. Het voorjaar doet niet alleen zijn intrede in huis, maar ook aan een stijlvol gedekte tafel. De voorjaarskrans vormt het middelpunt van het arrangement. Vier vrolijke meisjes met bloemenkransen in het haar verblijden u met gebak en een bloemengroet. Onze tip: leg naast de tafelkrans een bos bloemen om de delicate bloemen van de meisjes goed uit te laten komen. Verwerk er bijvoorbeeld madeliefjes of pinksterbloemen in.

Twee prachtige, hoge bloemen

Grete Wendt liet zich inspireren door de bloemen in de weilanden rond Grünhainichen, toen ze de vrolijke bloemenkinderen sneeuwklokjes, klaprozen en margrieten in de handen gaf. De figuren zijn op hun best wanneer ze zich in de buurt van echt bloemen bevinden. Zet eens een verse bos bloemen naast de figuren. Het maakt niet uit of deze kunstig door de bloemist bij elkaar zijn gebonden of dat u de bloemen spontaan zelf hebt geplukt.