Lenteklanken

De muziekdozen van Wendt & Kühn imponeren zowel wanneer ze alleen staan als in combinatie met bijbehorende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Laat u inspireren door dit kunstwerk. U kunt de scène van de muziekdoos verder ontwikkelen door er andere lenteachtige figuren omheen te zetten. Er komt een vlinder aangevlogen. Laat uw ideeën de vrije loop en creëer een sfeervolle lentedecoratie.

Decoratietips voor de lente

Bloemenmeisje

Na de donkere wintermaanden heeft iedereen behoefte aan licht en kleur. En als de natuur zo langzaamaan weer wakker wordt, kan ook binnenshuis het voorjaar weer beginnen. De bloemenkinderen van Wendt & Kühn zijn daarvoor zeer geschikt, in een rijtje, per groepje van twee of alleen, zoals dit meisje met kerstroos. In combinatie met de natuurgetrouwe tekening van de kerstroos is dit een perfecte blikvanger voor in huis. Probeer het eens!

Tafeldecoratie

Het voorjaar doet niet alleen zijn intrede in huis, maar ook aan een stijlvol gedekte tafel. De voorjaarskrans vormt het middelpunt van het arrangement. Vier vrolijke meisjes met bloemenkransen in het haar verblijden u met gebak en een bloemengroet. Onze tip: leg naast de tafelkrans een bos bloemen om de delicate bloemen van de meisjes goed uit te laten komen. Verwerk er bijvoorbeeld madeliefjes of pinksterbloemen in.

Lentemelodie

Wist je dat de engelenmuzikanten van Wendt & Kühn niet alleen kerstliedjes op hun repertoire hebben? Omringd door kleurrijke vroegbloeiers zoals tulpen, narcissen en krokussen, spelen ze ook delicate lentemelodieën op viool en fluit. De engel met het liedboek krijgt bij deze hemelse klanken zelfs gezelschap van een vogeltje. Misschien een compleet nieuwe - lentefrisse - kijk op de groengevleugelde boodschappers van de hemel.

Grete Wendt liet zich inspireren door de bloemen in de weilanden rond Grünhainichen, toen ze de vrolijke bloemenkinderen sneeuwklokjes, klaprozen en margrieten in de handen gaf. De figuren zijn op hun best wanneer ze zich in de buurt van echt bloemen bevinden. Zet eens een verse bos bloemen naast de figuren. Het maakt niet uit of deze kunstig door de bloemist bij elkaar zijn gebonden of dat u de bloemen spontaan zelf hebt geplukt.