Decoratietips voor de lente

Lenteklanken

De muziekdozen van Wendt & Kühn imponeren zowel wanneer ze alleen staan als in combinatie met bijbehorende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Laat u inspireren door dit kunstwerk. U kunt de scène van de muziekdoos 'twee meisjes' verder ontwikkelen door er andere lenteachtige figuren omheen te zetten: het meisje met de roze jurk heeft met een kleine schoffel de bloemen in de grond geplant, haar vriendin zet de hark weg en komt aangerend met de gieter. Er komt een vlinder aangevlogen. Laat uw ideeën de vrije loop en creëer een sfeervolle lentedecoratie.

Bloemenmeisje met muts

Na de donkere wintermaanden heeft iedereen behoefte aan licht en kleur. En als de natuur zo langzaamaan weer wakker wordt, kan ook binnenshuis het voorjaar weer beginnen. De bloemenkinderen van Wendt & Kühn zijn daarvoor zeer geschikt, in een rijtje, per groepje van twee of alleen, zoals dit meisje met kerstroos. Een houten krukje is een passend podium voor het vrolijke bloemenmeisje. Op de eenvoudige houten ondergrond komen de verschillende kleuren goed uit: het rozerood van de rok met filigranen bloemenmotief van bijna 30 kleine witte bloemetjes, het donkergroen van het jasje en het koper van de eigenwijze vlechten. In combinatie met de natuurgetrouwe tekening van de kerstroos is dit een perfecte blikvanger voor in huis. Probeer het eens!

Twee prachtige, hoge bloemen

Grete Wendt liet zich inspireren door de bloemen in de weilanden rond Grünhainichen, toen ze de vrolijke bloemenkinderen sneeuwklokjes, klaprozen en margrieten in de handen gaf. De figuren zijn op hun best wanneer ze zich in de buurt van echt bloemen bevinden. Zet eens een verse bos bloemen naast de figuren. Het maakt niet uit of deze kunstig door de bloemist bij elkaar zijn gebonden of dat u de bloemen spontaan zelf hebt geplukt.

Lente in zacht wit

De sneeuw is nog maar amper gesmolten, of ze komen ons alweer verblijden met hun witte kopjes: de sneeuwklokjes. Veel dichters lieten zich betoveren door de veelbelovende voorjaarsboodschappers en hebben er hun verhalen en gedichten aan gewijd. De sneeuwklokjes waren onze inspiratie voor een zacht voorjaarsarrangement: naast het kleine meisje met de sneeuwklokjes hebben we een eenvoudige witte kaars gezet, die door de elegantie de tederheid en puurheid van het meisje goed tot hun recht laat komen. En aangezien de bloemenkinderen van Wendt & Kühn zich vooral thuis voelen in de buurt van echte bloemen, hebben we ook een paar echte klokvormige bloemen bij het meisje met de sneeuwklokjes geplaatst. De sneeuwklokjes zijn samen met bloembollen in een prachtige mand geplant. Zo kunt u eerst in huis van deze bloemen genieten voordat u ze in de tuin plant.

Lentemelodie

Wist u dat de engelmuzikanten van Wendt & Kühn niet alleen kerstliederen in hun repertoire hebben? Ze worden omringd door vroegbloeiers en zetten ook vrolijke lentewijsjes in. Dit zorgt misschien voor een compleet nieuwe, lentefrisse blik op de gevleugelde boodschappers uit de hemel.

In de spotlight

De wanddecoraties hebben een eenvoudig, tijdloos ontwerp, passen bij elke inrichtingsstijl en bieden eindeloze mogelijkheden om uw favoriete stukken te showen. Laat uw verbeelding de vrije loop en luister naar de verhalen die engelen, bloemenkinderen en hun vrienden vertellen wanneer u ze een plekje geeft op een van de zeven plankjes. De verschuifbare plaatjes zijn flexibel en bieden een creatieve ruimte voor steeds nieuwe scènes. Met geselecteerde unieke figuren, een grote voorjaarsdans of een muzikantentrio. Geïnspireerd door seizoenen, festiviteiten of gewoon naar wens. De engelen en bloemenkinderen van Wendt en Kühn maken in een dergelijke omgeving nieuwe vrienden. En wie weet, misschien zit er ook een figuur tussen uit uw kindertijd of zelfs een oud erfstuk van de familie. Zo haalt u een stukje kindertijd in huis gecombineerd met een stijlvol leven in het hier en nu.

Ton-sur-ton

Hebt u er wel eens aan gedacht om uw figuren met kleur 'te ondersteunen'? Zet er gewoon eens een accessoire naast die de kleur van de beschildering benadrukt. Voor de jongen met tulp kozen we een grijsblauwe vaas, die harmonieus overeenkomt met de kleur van het jack van de bloemendrager wat het totaalplaatje compleet maakt.

Charmante herinneringen

Wie zegt er eigenlijk dat herinneringen altijd moeten bestaan ​​uit kleine, gele, zelfklevende papiertjes? De bloemenkinderen met lenteklokjes en lelietjes-van-dalen doen in ieder geval hun best om u eraan te herinneren te doen wat zij ook doen: vroegbloeiers planten in uw tuin of bloembakken.

Tafeldecoratie in de lente

De lente is altijd een speciaal seizoen, omdat we blij zijn dat de grijze winter eindelijk voorbij is. Het voorjaar doet niet alleen zijn intrede in huis, maar ook aan een stijlvol gedekte tafel. De voorjaarskrans vormt het middelpunt van het arrangement. Vier vrolijke meisjes met bloemenkransen in het haar verblijden u met gebak en een bloemengroet. Onze tip: leg naast de tafelkrans een bos bloemen om de delicate bloemen van de meisjes goed uit te laten komen. Verwerk er bijvoorbeeld madeliefjes of pinksterbloemen in.