Als de oprichtster van het bedrijf, Grete Wendt, in 1923 de eerste drie engelen met groene vleugels en de prominente elf witte stippen ontwierp, kon ze nooit vermoeden dat 100 jaar later liefhebbers en verzamelaars uit de hele wereld nog steeds gefascineerd zijn door deze engelmuzikanten waarvan het orkest intussen uitgegroeid is tot meer dan 80 muzikanten. Ze zijn net als de engelen met elf stippen, die ons met heel uiteenlopende accessoires betoveren, echte levende legenden geworden. Gratie, design, uitstraling en ambachtelijke perfectie stonden garant voor dit unieke succesverhaal. Vier samen met ons het jubileumjaar 2023.

Mijn favoriete engel

Pakkende verhalen

100 jaar voor de engel met elf stippen dat is ook honderd jaar vol ervaringen, emoties en verhalen die onlosmakelijk met de kleine hemelse boodschappers verbonden zijn en hen tot leven brengen. Tot nu toe ontvingen we meer dan 900 brieven waarin mensen hun engelverhalen met ons deelden.

We zijn steeds blij wanneer we nieuws krijgen over uw persoonlijke lievelingsengel. We vullen onze verzameling regelmatig aan met nieuwe bijdragen. Hier kunt u door de pakkende verhalen struinen en uw eigen belevenissen insturen.

Tijdloze klassiekers

Engelmuzikanten

U wordt betoverd door de vorm, de expressie en de muzikale vaardigheden van de engelmuzikanten van Wendt & Kühn. In 1923 komt de eerste muzikantengel op de wereld, ontworpen door oprichtster Grete Wendt. Met deze engelmuzikanten begaf zij zich op nieuwe creatieve paden. In tegenstelling tot de traditionele kunst uit het Ertsgebergte, die vaak nogal star overkwam, liet Grete Wendt een levendige dynamiek in haar ontwerpen komen. Het lukte haar om de engelen niet alleen statisch af te beelden, maar ze juist tot leven te wekken door ze muziek te laten maken, te laten lopen en te laten vliegen. Ze kreeg dit voor elkaar door gebruik te maken van een nieuwe moderne technologie die de aan de productie gerelateerde symmetrie van draaien heeft doorbroken: ze sneed de ledematen schuin aan en zette deze daarna weer in elkaar zodat de figuren begonnen te bewegen en slingeren. Beweging, zorgeloos gemak en vrolijkheid zijn precies de eigenschappen die de engelen van Grete Wendt tot op de dag van vandaag tot uitdrukking brengen en die hen wereldwijd tot populaire verzamelobjecten maken.