Mijn favoriete engel

100 jaar voor de engel met elf stippen dat is ook honderd jaar vol ervaringen, emoties en verhalen die onlosmakelijk met de kleine hemelse boodschappers verbonden zijn en hen tot leven brengen. Tot nu toe ontvingen we meer dan 900 brieven waarin mensen hun engelverhalen met ons deelden.

We zijn steeds blij wanneer we nieuws krijgen over uw persoonlijke lievelingsengel. We vullen onze verzameling regelmatig aan met nieuwe bijdragen. Hier kunt u door de pakkende verhalen struinen en uw eigen belevenissen insturen.

 

Klik op een engel om zijn verhaal te lezen.

 

Engel met trompet, zittend

Ik ben wel met Wendt & Kühn opgegroeid, maar enkel omdat mijn oma een orgel muziekdoos had die ik met kerst steeds vol bewondering liet spelen. Bij mijn man, zijn zus, ouders en grootouders was het daarentegen traditie dat iedereen engelen bezat en er voor kerst als geschenk kreeg. Als ik in de familie opgenomen werd, was deze engel met trompet de eerste die ik van mijn “schoongrootouders” voor kerst kreeg. Dat was de start van mijn eigen verzameling. Deze mooie traditie hebben we ook bij onze eigen kinderen vanaf 4 jaar (nu 11 en 15) verdergezet zodat ook zij hun eigen engelen zouden hebben.

S. Sternberg, Bochum

 

Gouden editie nr. 15, De waakzame

„De waakzame“ engel is er pas en is nu al mijn lievelingsengel. Ons verhaal samen is dan ook pas begonnen.
Ik heb het tijdens de pandemie twee jaar uitgehouden, maar begin 2022 kende ik een inzinking, het werd me allemaal te veel. Ik viel in een diep zwart gat. Depressie zei de dokter. We zijn nu tien maand later, ik heb hulp gezocht en leer tijdens mijn therapie veel over waakzaamheid en aandacht voor mezelf. Plots zie ik vanmorgen de nieuwe kleine engel met als naam „de waakzame“. Ik beschouw dat als een teken dat ik op goeie weg ben. Het engeltje staat voor mij symbool voor mijn waakzaamheid en aandacht voor mezelf. Het belichaamt de reeds afgelegde weg. Ik ben dan ook zeer blij met en dankbaar voor deze kleine engelvriend.

T. Richter, Dresden

 

Engel met klok en kaars

In 1995 kreeg ik begin december van mijn gynaecoloog de blijde boodschap dat ik mama van een tweeling ging worden. Ik word mama! Ik was dolgelukkig! Op dezelfde dag was ik uitgenodigd op een klein kerstfeest van ons bedrijf in het Ertsgebergte. Bij de geheime kerstman heb ik dan van mijn favoriete collega mijn eerste engel uit Grünhainichen gekregen. De engel met klok en kaars. Ik was als klein meisje reeds verliefd op deze engelen, maar kon ze enkel bij vrienden bewonderen. Op die bewuste dag leerde ik drie wonderbaarlijke engeltjes tegelijkertijd kennen, twee die nog moesten groeien en één als geluksbrenger. Wat een magisch geschenk. De kleine engel is tot op vandaag mijn beschermengel. Sindsdien heb ik elk jaar tijdens de advent in Grünhainichen een engelmuzikant gekocht. Elk jaar denk ik tijdens de advent, wanneer ik mijn engelen voor het raam zet, terug aan onze eerste ontmoeting.

Andrea, Sachsen

 

Engel met ster en lantaarn

Elk van de 4 kinderen in ons gezin kreeg een engel met elf stippen van onze ouders. Hij begeleidde ons tijdens de advent en tot 6 januari tijdens de maaltijden. Ik kan me geen advent voorstellen zonder mijn eigen engel, toen niet en nu zeker niet. Wanneer we op eigen benen kwamen te staan, mochten we de engel ook meenemen. Dat is al heel lang geleden.

Door erfenissen en geschenken bezit ik intussen een heel orkest dat dankzij de vakkundige herstelling door Wendt & Kühn met heel veel liefde en passie weer tip top in orde is. Zo schittert de engel met ster en lantaarn na 67 jaar nog altijd in het orkest en intussen tot Maria lichtmis. Gewoon omdat het zo mooi is en een goed gevoel geeft. Hij zit letterlijk diep in mijn hart!

U. Voit, Schriesheim