Veelzijdig engelenorkest

De taal van de engelen is muziek. Meer dan 70 muzikanten spelen in het grote engelenorkest van de Grünhainichener Engel®. Ze bespelen een viool en bel, een trommel en triangel, een trombone en tal van andere melodieuze instrumenten. De engelenberg van Wendt & Kühn is bijzonder geschikt als stijlvol podium voor het grote optreden van uw engelmuzikanten.

Geschiedenis

Het ontstaan van de engelmuzikanten vindt zijn oorsprong in de drie engelen met elf stippen die in 1923 door Grete Wendt ontworpen werden. Zij had hen, uitgerust met fluit, fakkel en viool, ontworpen als kerstgeschenk voor haar medewerkers.

Door de jaren heen ontstonden nieuwe betoverende composities, zowel met instrumenten als met geschenken. Maar steeds in hun kenmerkende witte jurk met blauwe kraaglijn en met hun typische groene vleugels met elf witte stippen.

Geïnteresseerd in het ontwerp en de vervaardiging van de engel met elf stippen?

Internationale erkenning

Al in 1937 kon de compositie met vrolijke engelmuzikanten en een sierlijke Madonna op de nachtblauwe engelenberg rekenen op wereldwijde interesse. Voor haar compositie ‘Engelenberg met Madonna’ ontving Grete Wendt op de wereldtentoonstelling in Parijs de Grote Prijs en een gouden medaille.

De eerste wereldtentoonstelling vond plaats in 1851 in Londen. Op deze beurs worden technische en ambachtelijke innovaties van over de hele wereld getoond aan een internationaal publiek.

Een mooie scène op de engelenberg

Op de engelenberg met drie, vier, vijf of zelfs zes niveaus is er voor alle engelen plaats genoeg om zich muzikaal te ontwikkelen. Het bovenste platform biedt ook voldoende ruimte voor grotere figuren; ongeacht of de sierlijke Madonna naar de muziek van de engelen luistert of de cantor aan het grote orgel zijn muziekvrienden begeleidt. Onze engelenbergen zorgen voor een smaakvol decor.