Grote groep muzikanten

Engelenorkest

De taal van de engelen is muziek. Meer dan 70 muzikanten spelen in het grote engelenorkest van de Grünhainichener Engel®. Ze bespelen een viool en klok, een trommel en triangel, een trombone en panfluit. En talloze andere klankvolle instrumenten. De engelbergen van Wendt & Kühn zijn zeer geschikt om te gebruiken als stijlvol podium voor het grote optreden van uw engelmuzikanten. Op de engelbergen met drie, vier, vijf of zelfs zes lagen is genoeg plaats voor alle engelen om zich muzikaal te ontwikkelen. Het bovenste platform biedt ook voldoende ruimte voor grotere figuren; ongeacht of de sierlijke Madonna naar het spel van de engelen luistert of de cantor aan het grote orgel zijn muziekvrienden begeleidt. Onze engelbergen geven uw collectie een smaakvol decor. En kwamen al in 1937 wereldwijd in de belangstelling: oprichtster Grete Wendt ontving op de wereldtentoonstelling in Parijs de Grote Prijs en een gouden medaille voor haar compositie 'engelberg met Madonna'.

Om de hoek

Al bij veel verzamelaars is de groep engelen uitgegroeid tot een statig orkest. Het komt nogal eens voor dat de engelmuzikanten op de engelberg al lang niet meer voldoende bewegingsvrijheid hebben om muziek te maken en soms is er ook geen plaats voor een tweede berg. Dan zijn de hoekvarianten van de engelbergen met drie, vier of vijf lagen een slimme en aantrekkelijke oplossing. Dankzij de kwartronde basis zijn dit echte ruimtewonderen: ze passen in elke hoek van een kast en kunnen heel goed gecombineerd worden met reeds bestaande engelbergen en samen een sfeervolle decoratie vormen. Zelfs op een plank of in een hoekkast zijn de nieuwe engelbergen een hemelse plek voor de engelmuzikanten.

Engelbergen in het mooiste licht

De engelmuzikanten op de engelberg stralen op hun mooist in de plechtige gloed van kaarslicht. Er zijn twee mogelijkheden: u kiest voor traditionele waskaarsen die in houten houders met druipringen gestoken worden met een beschermende metalen binnenkant of u kiest voor de praktische variant in de vorm van elektrische verlichting. Het elektrische element is beschikbaar als aanvulling op de halfronde bergen zonder kaarsenhouders en is gemakkelijk aan de achterkant van de berg aan te sluiten.

Waar moet u op letten bij de verlichting met waskaarsen? Bij open vuur moet u altijd uiterst voorzichtig zijn. Onze engelbergen zijn gemaakt van houten bestanddelen en kunnen daarom gemakkelijk vlam vatten. Uit voorzorg moet u de meegeleverde glazen druipringen altijd op de houten houders plaatsen, zodat de vlam niet tot op het hout brandt. Zorg ervoor dat de kaarsen slechts ongeveer een centimeter boven de glazen druipringen branden.

Goed verpakt

Het is belangrijk dat u uw engelenorkest op de juiste manier bewaart, zodat u ook tijdens het volgende kerstfeest weer plezier beleeft aan uw grote engelenorkest. Speciaal voor de engelmuzikanten hebben we de bewaardoos ontwikkeld. De figuren zijn goed beschermd in 36 met velours gevoerde vakken, waarin ze kunnen rusten tot hun grote optreden in het volgende jaar.