Cadeautjes voor pretoogjes

Er is geen enkele andere gelegenheid waarbij meer Wendt & Kühn cadeau gegeven wordt dan bij het ‘feest van de liefde’. Engelmuzikanten vinden hun plaats in het grote orkest, met een muziekdoos of een orgel, misschien zelfs met een persoonlijke boodschap om herinneringen een leven lang te koesteren. Rijkelijk beschilderde engelen verfraaien de feestelijk versierde kamers en de ijverige margrietengelen komen nog net op tijd om de kerstman te kunnen helpen. Betover uw geliefden voor kerst met kleine en grote pareltjes uit ons assortiment.

Unieke kerstgeschenken

Een echte klassieker

De ene hemelse boodschapper staat bekend om haar karakteristieke groene vleugels met elf witte stippen, terwijl de andere herkend wordt aan de tere bloemenkrans op haar hoofd. Toch hebben de engel met elf stippen en de margrietengel één ding gemeen. Ze zijn echte kerstklassiekers. En betoveren al decennia lang. Dankzij deze glimlachende metgezellen vult het hart van uw geliefden zich met warmte.

Elegante eenvoud

Het thema is misschien traditioneel, maar dat is deze kerststalscène zeker niet. Door de moderne en minimalistische vormgeving slagen deze figuren erin om liefhebbers en verzamelaars tot op heden te betoveren. De vorm van de figuren is strak en de kleur is fel. Het perfecte geschenk voor kerst, waarbij de scène jaar na jaar aangevuld kan worden met nieuwe figuren. Ontdek hier alles over het ontstaan van Grete Wendts ontwerp.

Kerstster

Een kerstster als decoratie op de vensterbank, maar dit keer niet als plant maar wel als grote figuur van Wendt & Kühn. Een praktische staander zorgt ervoor dat de engelmuzikant in de ster het venster versiert zonder dat de ster moet worden opgehangen Maar ook hangend ziet het er hemels uit. Het bijpassende lint is natuurlijk inbegrepen. Goed om te weten: Er bestaat ook zo’n 30 centimeter hoge engel zittend op de halve maan of op de staart van een komeet.

Engel met kroon

Ze dragen trots een gouden kroon op hun hoofd en zijn tot aan hun knie gehuld in een rode jurk. Ze houden kerstlekkernijen, kaarsen en instrumenten vast. De charmante en tegelijk kinderlijk blije engelen betoveren muziekfanaten en liefhebbers van een stijlvolle kerstdecoratie. De engelen met kroon zorgen elk jaar opnieuw voor magie. Ze zijn met hun zeven, waarbij vijf van hen in een kleiner en twee in een groter formaat te verkrijgen zijn.

In het kaarslicht

Vier engelen hebben plaatsgenomen in de heldere gloed van de kaarsen. Ze dragen een kroon en hun vleugels zijn versierd met gouden stippen. Hun donkerrode jurkjes staan in fel contrast met het donkerblauw van de basis. Ze zitten gezellig bij elkaar en stemmen hun hemelse melodieën, waarschijnlijk kerstliederen, op elkaar af. Ook na de feestdagen zorgt deze kandelaar nog lang voor sfeervolle avonden.

Kerstboomversiering

Laat u inspireren door de vele kerstboomhangers van Wendt & Kühn. Zo schommelen de kleine hemelse boodschappers op gouden ringen en maansikkels of rijden ze op sterren en kometen. Een andere blikvanger zijn de engelen op klem. Door de metalen klem zijn zij gemakkelijk te bevestigen aan een tak. Misschien wilt u wel iemand een mooi kerststuk schenken, met de engelen creëert u alvast bijzondere accenten.

Gouden glans

Met haar lange, wapperende jurk en de goudkleurige bloemenkrans oogt deze rijkelijk beschilderde engel gracieus en elegant. Ook de gedetailleerde beschildering van de jurk en vleugels maakt indruk. En met haar imposante hoogte van 17 cm is deze engel ook een stijlvolle blikvanger voor op een dressoir of een schap. Deze engel is verkrijgbaar met een jurk in verschillende kleuren, met een viool of kaarsenhouder.

Een mooie scène

Ze vormen niet enkel als kerstboomversiering een mooie blikvanger. Want hoewel de engelen met elf stippen en de margrietengelen in de kerstperiode vooral opduiken aan de takken van de dennenboom, staan ze ook op kerstavond klaar voor een groots optreden. Zo kunnen ze op zichzelf een geschenk vormen dat al doet uitkijken naar de volgende adventsperiode of kunnen ze als versiering geklemd worden aan het lint van uw cadeau.

Vlijtige wichtelmannetjes

Begin december ten laatste breekt de periode aan van bezinning, geheimzinnigheid en cadeautjes. Onze geliefde wichtelmannetjes staan dan paraat om voor een magische kerstsfeer te zorgen. Misschien kent u iemand die bij de voorbereidingen op Kerstmis de hulp kan gebruiken van onze wichtelmannetjes? Deze vrolijke metgezellen kijken al uit naar de volgende opdracht.

Magische muziekdozen

De tijdloze muziekdozen van Wendt & Kühn combineren zachte melodieën met lieftallige figuren zoals engelen, kerstmannetjes en hun vlijtige helpers. Kerstverhalen worden op harmonieuze en liefdevolle wijze verteld. De klanken van iedere muziekdoos komen tot stand dankzij een kwalitatief hoogwaardig Zwitsers muzikaal binnenwerk. Een geschenk dat wellicht een leven lang betovert.