Tijdloze klassiekers –
De engelen met elf stippen

Nu al levende legenden! Gratie, design, uitstraling en ambachtelijke perfectie lagen aan de basis van het unieke succesverhaal van de engelen met elf stippen. In 2023 werd het 100-jarig bestaan gevierd van de eerste drie engelen met elf witte stippen op hun groene vleugels.

Geschiedenis

De engelmuzikanten van Wendt & Kühn betoveren met hun kinderlijke vorm en vrolijke lach. De eerste drie zagen in 1923 het levenslicht toen Grete Wendt hen ontwierp als kerstgeschenk voor haar medewerkers.

Met deze engelmuzikanten begaf zij zich op nieuwe creatieve paden. In tegenstelling tot de traditionele kunst uit het Ertsgebergte, die vaak nogal star overkwam, liet Grete Wendt een levendige dynamiek in haar ontwerpen komen. Het lukte haar om de engelen niet alleen statisch af te beelden, maar ze juist tot leven te wekken door ze muziek te laten maken, te laten lopen en te laten vliegen.

Ontwerp en vormgeving

Door gebruik te maken van een nieuwe moderne technologie werd de symmetrie verbonden aan het draaien doorbroken en kregen de engelen met elf stippen een zekere dynamiek. Grete Wendt sneed de ledematen schuin aan en zette deze daarna weer in elkaar zodat de figuren tot leven leken te komen.

Een dynamisch, zorgeloos en vrolijk bestaan zijn precies de eigenschappen die de engelen van Grete Wendt tot op de dag van vandaag tot uitdrukking brengen en die hen wereldwijd tot populaire verzamelobjecten maken.

Ze kunnen in een groot orkest worden geplaatst, waar ze de mooiste liederen spelen. En zelfs in een kleinere formatie zoals een kwartet of kwintet weten ze hun publiek te boeien. Bij bijzondere gelegenheden brengen ze bovendien hun gelukwensen over met een geschenk.

Neemt u graag een blik achter de schermen? Ontdek hoe onze boodschapper voor kinderrechten ontstaat.

Liefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld hebben hun verhaal over hun favoriete engel met ons gedeeld.

Een mooie scène op de engelenberg

De engelen met elf stippen stralen op hun mooist wanneer ze in de plechtige gloed van kaarslicht vertoeven op de engelenberg. Er zijn twee mogelijkheden: u kiest ofwel voor de traditionele waskaarsen die geplaatst worden in houten houders met een beschermende metalen binnenkant en een druipring ofwel voor de praktische variant in de vorm van elektrische verlichting. De elektrische variant is beschikbaar als aanvulling op de halfronde bergen zonder kaarsenhouders en is gemakkelijk aan de achterkant van de berg aan te sluiten.

Waar moet u op letten bij de verlichting met waskaarsen? Bij open vuur moet u altijd uiterst voorzichtig zijn. Onze engelenbergen zijn gemaakt van houten onderdelen en kunnen dus gemakkelijk vuur vatten! Uit voorzorg moet u de meegeleverde glazen druipringen altijd op de houten houders plaatsen, zodat de vlam niet tot op het hout brandt. Zorg ervoor dat de kaarsen minstens één centimeter boven de glazen druipringen branden.