Betoverende bloemenkinderen

Geen enkele andere productgroep belichaamt zo goed de boodschap van Grete Wendt als de bloemenkinderen. Zij staan voor natuurlijkheid, goedheid, geborgenheid en de vreugde van een zorgeloze jeugd. Vrolijk leveren deze bloemenkinderen hun groeten af op verjaardagen, met Moederdag, bij een geboorte of gewoon wanneer het nodig is om anderen vreugde te schenken.

Geschiedenis

Het eerste bloemenkind, een meisje met margriet, komt in 1929 op de wereld. De keuze voor deze bloem is niet verrassend, aangezien dit de lievelingsbloem was van Grete en Olly Wendt. In de bijlage van de catalogus uit 1933/34 staan de eerste zes bloemenkinderen afgebeeld, die tot op de dag van vandaag onveranderd en ononderbroken voorkomen in het assortiment van de werkplaatsen uit Grünhainichen. In de jaren tot 1937 kwamen er meer kinderen bij en groeide de groep uit tot een bende van 18 figuren.

Op veelvuldig verzoek van onze verzamelaars zijn we de afgelopen jaren begonnen met het zorgvuldig uitbreiden van de populaire figurenreeks in lijn met de historische voorbeelden en geheel in de kleur en stijl van de nalatenschap van oprichtster Grete Wendt.

Ontwerp en vormgeving

De zorgeloze kinderen met lente-, zomer- en herfstbloemen vergezellen u het hele jaar door en inspireren tot betoverende decoraties voor elk seizoen. Het is opvallend dat de bloemen in verhouding te groot zijn. Grete Wendt heeft de bloemen daarmee tot iets betekenisvols en symbolisch gemaakt. Geen enkel bloemenkind is hetzelfde. Ieder kind is uniek, met een eigen stijl, lichaamstaal en karakteristieke kleding.

Kijk maar eens goed naar de kinderen en ontdek de vele liefdevolle details waarmee Grete Wendt ieder bloemenkind zijn of haar persoonlijkheid gaf. Zo is er de kleine bloemenrand op de zoom van de kleding van het meisje met het klavertje vier, het mooie patroon op de kap van het meisje met de klokbloem en de gestreepte muts van de jongen met de klaproos.

Neemt u graag een blik achter de schermen? Ontdek hier hoe een bloemenkind ontstaat.

Een mooie scène in de bloemenweide

De vrolijke bloemenkinderen kunnen in hun eentje een kleurenexplosie veroorzaken maar kunnen ook in groep geplaatst worden.

Wanneer de groep kinderen groeit, biedt de bloemenweide van Wendt & Kühn een prachtig decor. De weide is mooi groen en versierd met fragiele witte bloemen en nodigt de kinderen uit tot spelen. Op de drie treden en het grote bovenoppervlak is er niet alleen plaats voor de bloemenkinderen, maar ook voor hun vrienden.

De artistieke loofboom met vogels is de stijlvolle bekroning van deze compositie.