Wendt & Kühn laat de bloemen spreken

Bloemenkinderen

Er is bijna geen enkele andere productgroep die de boodschap van het levenswerk van Grete Wendt zo levendig belichaamt als die van de bloemenkinderen: natuurlijkheid, vriendelijkheid en geborgenheid, de vreugde van een zorgeloze jeugd. Ze leveren als trotse bloemendragers hun groeten af op verjaardagen, met Moederdag, bij een geboorte en gewoon wanneer het nodig is om andere mensen vreugde te schenken.

Het eerste bloemenkind komt in 1929 op de wereld: een meisje met margriet. De keuze voor deze bloem is niet verrassend, het was de lievelingsbloem van Grete en Olly Wendt. In de bijlage van de catalogus uit 1933/34 zijn de eerste zes bloemenkinderen afgebeeld, die tot op de dag van vandaag onveranderd en ononderbroken voorkomen in het assortiment van de werkplaatsen uit Grünhainichen. In de jaren tot 1937 kwamen er meer kinderen, de groep groeide uit tot een groep van 18 figuren. Op veelvuldig verzoek van onze verzamelaars zijn we de afgelopen jaren begonnen met het zorgvuldig verder ontwikkelen van de populaire figurenreeks volgens de historische voorbeelden en qua kleur en stijl geheel overeenkomstig met de nalatenschap van de oprichtster Grete Wendt.

De zorgeloze kinderen met lente-, zomer- en herfstbloemen vergezellen u het hele jaar door en zijn een inspiratie voor betoverende decoraties voor elk seizoen. Het is opvallend dat de bloemen in verhouding te groot zijn. Grete Wendt heeft de bloemen daarmee tot iets betekenisvols, iets symbolisch gemaakt. Geen enkel bloemenkind is hetzelfde. Ieder kind is uniek, met een eigen stijl, lichaamstaal en karakteristieke kleding. Kijkt u eens goed naar de kinderen en ontdek de vele liefdevolle details waarmee Grete Wendt ieder bloemenkind zijn of haar persoonlijkheid heeft gegeven: de kleine bloemenrand op de zoom van de kleding van het meisje met het klavertje vier, het mooie patroon op de bel van het meisje met de klokbloem, de gestreepte muts van de jongen met de klaproos.

Speelweide voor bloemenkinderen en vrienden

De vrolijke bloemenkinderen kunnen alleenstaand worden gebruikt en in hun eentje een kleurenexplosie veroorzaken of u kunt ze samen in een groep neerzetten. Wanneer de groep kinderen groeit, biedt de bloemenweide van Wendt & Kühn een prachtig decor. De weide is mooi groen en versierd met zachte witte bloemen en nodigt de bloemenkinderen uit om te komen spelen en om er te vertoeven. Op de drie lagen en het grote bovenoppervlak is er niet alleen plaats voor de bloemenkinderen, maar ook voor hun vrienden. De kunstig vervaardigde loofboom met vogels is de stijlvolle bekroning van deze samenstelling.