Een pleidooi voor mooi tafelen

Bij een perfecte maaltijd hoort ook een perfect gedekte tafel. Het gaat tenslotte om de tafel waar families en vrienden elkaar ontmoeten om te kletsen, lachen, vertellen, vieren en samen te zijn. Deze manier van tafelen is niet alleen bedoeld voor de grote feesten, maar kan ook gewoon in kleine kring en in het dagelijkse leven worden toegepast. Het belangrijkste is om uzelf en anderen blij te maken.

Tafeldecoratie

Een klein podium

Simpel maar heel mooi. Plaats uw favoriete figuren, alleen of in een groepje met andere figuren, op een kleine houtschijf. Dit vrolijke gezelschap zal stralen op dit kleine podium dat aangekleed kan worden met extra versiering afgestemd op het seizoen. Bovendien is het heel handig want als u meer plek op tafel nodig heeft, kan u het decoratiestuk in één tel wegnemen.

Een mooie scène

Een bijzondere blikvanger! Hier wordt de houtschijf in een glazen pot geplaatst. Daar staan uw figuren veilig, wat aan tafel al eens nodig kan zijn aangezien het er bij een etentje of een spel al snel wat uitbundiger aan toegaat. Bovendien kan de pot versierd worden met kunstsneeuw, gedroogde bloemen of blaadjes. Alles blijft goed op zijn plek en de figuren vertoeven in een mooie setting. 

11 tips voor een mooi gedekte tafel

Een liefdevol en prachtig gedecoreerde tafel laat zien dat u erover hebt nagedacht en er tijd voor hebt genomen. Met onze tips verandert elke tafel in een sfeervolle plek waar u fijn samen kunt zijn.

Prachtige bloemenweide

Het liefdespaar onder de boog lijkt hier wel door een prachtige bloemenweide te lopen. Mooie madeliefjes liggen op het pad van het paar. De truc: In een grote schaal wordt een kleine schaal ondersteboven gezet. Op de bodem van deze omgekeerde schaal staat de figuur veilig en droog. In de vrije ruimte rondom de kleine schaal kan groen geplant en bewaterd worden. Een decoratietip waar u lang plezier van zal hebben.

Gefeliciteerd

Bij een verjaardag, jubileum of een ander feest: de charmante meisjes in jurkjes met stippen houden trots het veelbetekenende cijfer vast. De jarigen zijn blij wanneer de figuren op hun dag aanwezig zijn. De gasten op een zilveren of gouden jubileum krijgen eveneens een lach op hun gezicht bij het zien van deze vrolijke kinderen. En ook op taarten maken deze figuren een goede indruk.

Hemelse bakkerij

De engelen met elf stippen kommen niet met lege handen. Bij een plekje op de salontafel hebben ze lekker gebak en een ruiker verse bloemen mee. Per drie, omgeven door madeliefjes en echt gebak, zorgen ze voor stralende gezichten. Ze nodigen meteen uit om te genieten van een goede kop koffie of thee. Ergens zal een vlijtig heinzelmannetje wel de verse bonen aan het malen zijn.