Een pleidooi voor mooi tafelen

Decoratietip voor uw tafel

Bij een perfecte maaltijd hoort ook een perfect gedekte tafel. Het gaat tenslotte om de tafel waar families en vrienden elkaar ontmoeten om te kletsen, lachen, vertellen, vieren en om samen te zijn. Deze manier van tafelen is niet alleen bedoeld voor de grote feesten, maar kan ook gewoon in kleine kring en in het dagelijkse leven worden toegepast. Het belangrijkste is om jezelf en anderen vreugde te bezorgen. Met onze tips kunt u van elk moment iets bijzonders maken.

Tafeldecoratie in de lente

De lente is altijd een speciaal seizoen, omdat we blij zijn dat de grijze winter eindelijk voorbij is. Het voorjaar doet niet alleen zijn intrede in huis, maar ook aan een stijlvol gedekte tafel. De voorjaarskrans vormt het middelpunt van het arrangement. Vier vrolijke meisjes met bloemenkransen in het haar verblijden u met gebak en een bloemengroet. Onze tip: leg naast de tafelkrans een bos bloemen om de delicate bloemen van de meisjes goed uit te laten komen. Verwerk er bijvoorbeeld madeliefjes of pinksterbloemen in.

Glanzende en brandende hoogtepunten

Hoogtepunten voor uw feesttafel in de beste zin van het woord: de motiefkaarsen van Wendt & Kühn. De bijpassende servetten, die overeenkomen met het sfeervolle motief van de kaars, maken de feestelijke tafeldecoratie af en zorgen voor een smaakvol arrangement op tafel. Uw gasten zullen enthousiast en blij zijn.

De kaarsen en servetten zijn in vijf verschillende motieven verkrijgbaar: 'brengers van goed nieuws' brengen felicitaties over en engelen zorgen voor een feestelijke kerststemming. Zorg ervoor dat het lontje van de kaars altijd mooi kort blijft (ongeveer 0,5 cm), zodat de kaars alleen binnenin brandt. Een brandstop zorgt ervoor dat de kaars veilig uitgaat.