IJverige helpers van de kerstman

Margrietengelen

De margrietengelen van Wendt & Kühn stralen met hun kinderlijke zorgeloosheid een betoverende charme uit. Ze zijn zacht, haast filigraan, slechts vier centimeter groot en wat ze in hun handen houden is nog veel kleiner: kookpan en deegrol, trekpop en amazone, teddybeer en spoorbaan. Een vaste hand, een goed oog en de beste behendigheid zijn vereist bij de vervaardiging van deze miniatuurfiguren, die trouwens hun naam te danken hebben aan de krans van margrieten rond hun hoofd. De veelzijdige activiteiten maken van de engelen begeerde verzamelobjecten en exclusieve geschenken. Er zijn inmiddels meer dan 40 margrietengelen die de harten van hun grote en kleine aanschouwers veroveren. Het maakt niet uit of de engelen staan of op een blauw bankje zitten, u kunt de engelen keer op keer op een andere manier opstellen zodat ze steeds een ander verhaal vertellen.

Als de margrietengelen al tot een behoorlijk grote groep zijn uitgegroeid, vormen de engelbergen van Wendt & Kühn een prachtig voetstuk. Het blauw van de bergen wordt weerspiegeld in de kleur van de vleugels. Het resultaat is een hemelse achtergrond die uitnodigt om bij weg te dromen en verhalen te vertellen.

De margrietengelen betoveren niet alleen wanneer ze op een dressoir of engelberg staan, maar ook wanneer ze in de lucht zweven aan fijne draden of in een gouden ring in de kerstboom in het licht van de kaarsen. De zachtwitte creaties komen tegen de donkergroene achtergrond van de dennentakken wonderbaarlijk goed tot hun recht.