11 tips om uw tafel liefdevol te decoreren


Een liefdevol en prachtig gedecoreerde tafel laat zien dat u erover hebt nagedacht en er tijd voor hebt genomen.
Met onze tips verandert elke tafel in een sfeervolle plek waar u fijn samen kunt zijn.

1. Gedekt

Wanneer u de tafel dekt, moet het tafellinnen zorgvuldig worden gekozen en passen bij de gelegenheid, omdat het tafellinnen een aanzienlijke bijdrage levert aan de gecreëerde sfeer. Als het bijzonder serviesgoed en bestek wordt gebruikt, moet ook een fijn tafelkleed worden gebruikt, bijvoorbeeld van linnen, halflinnen of damast. U kunt in plaats van een tafelkleed ook een tafelloper of een placemat gebruiken voor decoratie.

2. Alles op zijn plaats

Placemats of onderborden zijn geen must, maar ze kunnen een speciale blikvanger zijn. Onderborden in metaallook of in goud- of zilvertinten zorgen voor een vleugje nobelheid, terwijl placemats in felle kleuren of gemaakt van rustieke materialen, zoals stro, bamboe of leisteen, eerder een gezellige, ongedwongen sfeer creëren.

3. Divers servies

Rond, ovaal, hoekig, traditioneel in wit, modern met een kleurrijk decor, gladde oppervlakken of reliëfstructuren, er zijn ontzettend veel verschillende serviezen om uit te kiezen. Naast de klassieke tafelserviezen zijn er ook de zogenaamde 'bouwpakketten' waarbij u het servies volgens het mix & match-principe kunt combineren. Met veel verschillende creatieve variaties tot gevolg. Bij het kiezen van een servies is het over het algemeen zo dat eenvoudige vormen geweldige combinatiemogelijkheden bieden. Vul bijvoorbeeld subtiele basiselementen aan met extravagante elementen.

4. Glazen- en bestekparade

Naast het fijne porseleinen servies maken het bestek en de glazen de tafelimpressie compleet. Een vaste volgorde van het bestek is niet alleen bedoeld voor het feestelijke diner, maar ook aan het gezinsontbijt zorgt de juiste indeling van mes, vork, lepel en glas voor een mooi beeld.

5. Chic met servetten

Stoffen servetten geven de tafel een elegante sfeer en zijn tevens een teken van waardering voor de gast. Bekwame handen kunnen deze servetten vouwen als lint, zwaan of dennenboom. Maar ook servetringen, linten of de servethouders van Wendt & Kühn met vrolijke engelen op eenvoudige grijze voetstukken kunnen het tafelbeeld compleet maken. De boodschappers uit de hemel brengen een bloemengroet en lekkernijen en zorgen voor magische accenten op elke tafel.

De nieuwe servettensets van Wendt & Kühn, die bestaan uit een engelenpaar en twee elegante stoffen servetten, komen sinds mei 2019 in ons assortiment.

6. Een vleugje persoonlijkheid

Handgeschreven naamkaartjes of menukaarten zijn niet alleen handig voor de gasten, maar geven de eettafel ook een persoonlijke tint. U zou natuurlijk ook een mooi lettertype op de computer kunnen uitkiezen en de naamkaartjes kunnen afdrukken. Probeer verschillende materialen voor de kaartjes, van fijn papier tot natuurlijke materialen zoals hout en steen. U kunt eventueel ook bladeren of fruit, zoals een eikenblad of een granaatappel, als ondergrond gebruiken. Of u bevestigt het kaartje met een mooi lint of touwtje aan een tak van rozemarijn of lavendel.

7. Bloemenpracht

Bloemen zijn net zo talrijk als gevarieerd en bieden altijd nieuwe decoratiemogelijkheden. Afhankelijk van seizoen of voorkeur zijn bloemen, bladeren, grassen en vruchten een goede blikvanger, of het nu gaat om kleur aanbrengen tussen het eenvoudige servies of het maken van een mooi contrast met de tafelloper. U kunt het beste wel uw keuze in bloemen beperken en voor een zelfde samenstelling kiezen wanneer u meerdere boeketten gebruikt.

8. Eén trede maakt nog geen trap

Vazen en kaarsen die verschillend zijn van hoogte zorgen voor een dynamische en spannende tafeldecoratie. Zorg er bij het samenstellen wel voor dat de vazen ​​qua vorm, kleur of patroon overeenkomen. Ook de kaarsen moeten qua diameter en qua structuur gelijk zijn. Houd er ook rekening mee dat de mensen die tegenover elkaar zitten, elkaar nog kunnen zien.

9. In de verandering van de seizoenen

Met natuurlijke ingrediënten tovert u niet alleen iets lekkers op een bord, maar ook iets moois op tafel. Laat u bij het decoreren leiden door het betreffende seizoen: in het voorjaar versieren vroegbloeiers en pasteltinten de tafel, in de zomer kleurrijke bloemen en weelderig groen en in de herfst kastanjes, eikels, beukennootjes en kleurrijke bladeren. Zelfs in de winter zijn er decoratieve elementen uit de natuur zoals takken, dennenappels, noten of mos.

10. Minder is meer!

Ook al mag de decoratie vooral bij feestelijke gelegenheden gerust uitbundig zijn, toch geldt als zo vaak: minder is meer! Kies twee of drie kleuren en maximaal drie verschillende elementen, anders neemt de decoratie te veel ruimte in beslag en lijkt de tafel overvol.

11. Gezellig tafelen onder de blote hemel

Als de zon schijnt is het natuurlijk ook aangenaam om samen buiten te zijn, om te kletsen, lachen en samen te eten. Met onze tips kunt u ook uw tuin- of balkontafel liefdevol decoreren. Tijdens een picknick met familie of vrienden zorgen de weide en de bomen in het park vanzelf voor een sfeervolle setting en de bijpassende decoratie. U hoeft alleen maar het fijne porselein en het bestek te ruilen voor robuuste gebruiksvoorwerpen en de stoffen servetten te vervangen door papieren. De brengers van goed nieuws en de verjaardagstoet die op de papieren servetten van Wendt & Kühn staan, verblijden klein en groot.

Meer inspiratie voor de decoratie van uw feesttafel vindt u op onze Pinterest-pagina https://www.pinterest.de/wendtundkuehn/stilvolle-tischdekoration/.