De lente is hier

Onze beeldjes dragen deze blijde boodschap ook uit in de wereld: verheug je op verse bloemengroeten en levendige klanken gespeeld door onze engelenmuzikanten.

Onze beeldjes zijn verkrijgbaar in onze eigen winkels in Grünhainichen en Seiffen en bij uw plaatselijke handelaar.

Kunst & Ambacht

Sinds 1915 staat Wendt & Kühn voor Duitse handenarbeid en fijne kunst en ambacht in zijn mooiste vorm. Generatie na generatie zijn het meesterschap en de ambachtelijke bekwaamheid in de figuurproductie bewaard gebleven. Met een zorgvuldige ontwikkeling en een hedendaagse interpretatie van de verzameling zetten wij de geschiedenis voort.

Een blijvende herinnering voor verjaardagen

Verjaardagen zijn zeer bijzondere dagen. Lieve mensen komen op bezoek, er worden wensen uitgesproken en er wordt gezamenlijk gelachen en gefeest. Wilt u deze dag nog mooier maken en de jarige een blijvende herinnering schenken? Dan zijn onze brengers van goed nieuws precies de juiste keuze. En als het nog persoonlijker mag, dan kan de naam van de jarige op de sokkel worden geschilderd.

Mijn Wendt & Kühn

Wist u dat bepaalde figuren naar eigen wens kunnen worden voorzien van een opschrift? Met onze personalisatieservice 'Mijn Wendt & Kühn' ontstaan hoogwaardige individuele stukken waarvan er geen tweede bestaat. Feliciteer voor een verjaardag, de eerste schooldag, een examen of zeg eenvoudig 'Bedankt'. De figuren uit Grünhainichen nemen de rol van vriendelijke boodschapper graag op zich.

Nieuwe expositie

360 graden. Het atelier in vier seizoenen

Vogelgezang, de warme zomerse zonnestralen, de ritselende herfstbladeren, de koude winterlucht op uw huid. Elk jaar herhalen deze gebeurtenissen zich, met zaken die terugkeren maar ook nieuw zijn. Vanaf 26 mei 2022 kunt u in de wereld van Wendt & Kühn in Grünhainichen een bijzondere 360°-tentoonstelling bezoeken in het teken van de vier seizoenen met tal van nog nooit vertoonde privé en professionele foto’s vergezeld van figuren en documenten uit het bedrijfsarchief.

  Tip van de maand

  Lenteklanken

  De muziekdozen van Wendt & Kühn imponeren zowel wanneer ze alleen staan als in combinatie met bijbehorende figuren die het verhaal van de muziekdoos verder vertellen. Laat u inspireren door dit kunstwerk. U kunt de scène van de muziekdoos 'twee meisjes' verder ontwikkelen door er andere lenteachtige figuren omheen te zetten: het meisje met de roze jurk heeft met een kleine schoffel de bloemen in de grond geplant, haar vriendin zet de hark weg en komt aangerend met de gieter. Er komt een vlinder aangevlogen. Laat uw ideeën de vrije loop en creëer een sfeervolle lentedecoratie.

   Nieuw in de herfst

   Olly Wendt – Het portret

   Eén naam is onlosmakelijk verbonden met Wendt & Kühn: Olly Wendt (meisjesnaam Sommer). Ter gelegenheid van haar 125e verjaardag in 2021 wordt aan haar een boek gewijd waarvan de oplage beperkt is tot 1.920 exemplaren. Dit aantal komt overeen met het jaar waarin deze getalenteerde vrouw begon te werken in het atelier van Grünhainichen dat vijf jaar eerder werd opgericht.

   Het portret is bij uw vakhandelaar vanaf 4 oktober 2021 verkrijgbaar.


    

    Inzicht

    Duurzaam en ambachtelijk werken

    Met onze liefdevol en ambachtelijk gemaakte figuren en muziekdozen bekleden we volgens de ambachtelijke traditie van het Ertsgebergte een voorname plaats, maar dragen we ook verantwoordelijkheid. We streven ernaar om bewust en spaarzaam met onze belangrijkste grondstof hout om te springen en de schoonheid van de ons omringende natuur intact te houden. Wendt & Kühn neemt dan ook de nodige maatregelen voor een duurzame productie met efficiënt hulpbronnengebruik. Hier vindt u meer informatie over duurzaamheid bij Wendt & Kühn.