Bijzonderheden

Al meer dan 100 jaar vervaardigt Wendt & Kühn prachtige, met de hand gemaakte schatten. Steeds opnieuw passend bij de verzameling, die de oprichtsters Grete Wendt en Grete Kühn net als de ontwerpster Olly Wendt hebben achtergelaten met hun artistieke werk.

Heel geleidelijk maar wel met een zekere regelmaat, zullen we de komende jaren uit de prachtige verzameling van Wendt & Kühn echte schatten selecteren, die wij 'Bijzonderheden' hebben genoemd en deze stuk voor stuk en alleen op bestelling vervaardigen. Vooral voor deze producten is het meesterschap en de ambachtelijke bekwaamheid van de ambachtsvrouwen en -mannen in ons atelier vereist.

De mijnwerker

Een representatieve figuur met een speciale schoonheid

Na meer dan 60 jaar is deze bijzonderheid met een speciale schoonheid uit de verzameling van het atelier weer tot leven gebracht. Dit ontwerp is al gemaakt voordat het bedrijf door Grete Wendt werd opgericht. In die tijd stonden er al vaak mijnwerkers en grote lichtengelen als versiering voor het raam van de huizen in deze door de mijnbouw gekenmerkte regio. Door de indrukwekkende grootte en de eenvoudige zwart-groene klederdracht is deze representatieve figuur een aanvulling voor elke opstelling.

Edele combinatie van wit met goud

Engel met kaarsenhouder

Vanaf juli 2019 wordt de buitengewone productgroep 'Bijzonderheden' uitgebreid met een engel met kaarsenhouder beschilderd in wit en goud. De engel is maar liefst 17 centimeter hoog en straalt bijzondere elegantie en warmte uit door het zorgvuldig gebruik van de kleur goud. Bewust anders dan de editie 'klankkleur wit', die overtuigt door het puristische spel tussen contrast en minimalisatie.

Sierlijk meesterwerk

Madonna met kindje Jezus

Sinds februari 2020 is de collectie van ons atelier uitgebreid met een bijzonder meesterwerk van het hoogste vakmanschap: de 42 centimeter grote madonna in twee kleurvarianten die zo nog nooit in ons assortiment aanwezig was. Terwijl de madonna in het donkerblauwe kleed vooral elegantie uitstraalt, is het exemplaar in lichtblauw een toonbeeld van zachtheid.