Bijzonderheden

Al meer dan 100 jaar vervaardigt Wendt & Kühn prachtige, met de hand gemaakte schatten. Steeds opnieuw passend bij de verzameling, die de oprichtsters Grete Wendt en Grete Kühn net als de ontwerpster Olly Wendt hebben achtergelaten met hun artistieke werk.

Heel geleidelijk maar wel met een zekere regelmaat, zullen we de komende jaren uit de prachtige verzameling van Wendt & Kühn echte schatten selecteren, die wij 'Bijzonderheden' hebben genoemd en deze stuk voor stuk en alleen op bestelling vervaardigen. Vooral voor deze producten is het meesterschap en de ambachtelijke bekwaamheid van de ambachtsvrouwen en -mannen in ons atelier vereist.

Sierlijk meesterwerk

Madonna met kindje Jezus

Sinds februari 2020 is de collectie van ons atelier uitgebreid met een bijzonder meesterwerk van het hoogste vakmanschap: de 42 centimeter grote madonna in twee kleurvarianten die zo nog nooit in ons assortiment aanwezig was. Terwijl de madonna in het donkerblauwe kleed vooral elegantie uitstraalt, is het exemplaar in lichtblauw een toonbeeld van zachtheid.